Zilverprijs: Actuele stand van zaken en toekomstverwachtingen

Geplaatst op 19-02-2024

Categorie: Financieel

Zilverprijs: Actuele stand van zaken en toekomstverwachtingen

De zilverprijs is de laatste maanden gestegen, wat beleggers en verzamelaars nieuwsgierig maakt naar de oorzaken en de verdere ontwikkeling. In dit artikel bespreken we de actuele zilverprijs, de factoren die de prijs beïnvloeden, en de verwachtingen voor de toekomst.

Actuele zilverprijs

Op 19 februari 2024 bedroeg de zilverprijs per kilo €698,31. Dit is omgerekend €22,17 per troy ounce. De prijs is de eerste twee maanden van 2024 geleidelijk gestegen, na een dip in november 2023.

Vraag en aanbod

De zilverprijs wordt, net als andere grondstoffen, beïnvloed door vraag en aanbod. De vraag naar zilver komt uit verschillende hoeken, waaronder:

Het aanbod van zilver is afhankelijk van de zilvermijnbouw. De productie van zilver is de afgelopen jaren gestegen, maar de vraag is nog steeds groter dan het aanbod.

Factoren die de zilverprijs beïnvloeden

Naast vraag en aanbod zijn er nog andere factoren die de zilverprijs beïnvloeden:

Verwachtingen voor de toekomst

De verwachtingen voor de zilverprijs zijn overwegend positief. Analisten verwachten dat de vraag naar zilver de komende jaren zal blijven stijgen, vanwege de toenemende vraag uit de industrie en beleggers. De zilverprijs kan ook profiteren van een zwakkere dollar.

Investeren in zilver

Er zijn verschillende manieren om te investeren in zilver:

Veelgestelde vragen

Zilver kan een goede investering zijn voor beleggers die op zoek zijn naar waardebehoud en diversificatie. De zilverprijs is echter volatiel, dus het is belangrijk om uw risico te beperken.

Zilver en platina zijn beide edelmetalen, maar platina is zeldzamer en duurder dan zilver. Platina wordt ook meer gebruikt in industriële toepassingen.

U kunt zilver kopen bij edelmetaalhandelaren, juweliers en online dealers.

Taxatie van zilver

Wanneer u zilver wilt verkopen, is het belangrijk om de waarde te laten taxeren door een expert. Dit kan bij een edelmetaalhandelaar of juwelier.

Conclusie

De zilverprijs is een interessante indicator voor de economie en de beleggingswereld. De verwachtingen voor de zilverprijs zijn overwegend positief, waardoor zilver een interessante beleggingsoptie kan zijn voor beleggers die op zoek zijn naar waardebehoud en diversificatie.

Bron: https://www.degoudwaag.nl/zilverprijs/